تأثیر تغذیه حلال و پرهیز از غذاهای حرام بر سلامت جسمی، روانی و اخلاقی انسان از دیدگاه قرآن، سنت و احادیث ائمه اطهار (ع)

بسم الله الرحمن الرحیم

تأثیر تغذیه حلال و پرهیز از غذاهای حرام بر سلامت جسمی روانی و اخلاقی انسان

از دیدگاه قرآن، سنت و احادیث ائمه اطهار (ع)

.

سپیده محلوجی

کارشناسی ارشد تغذیه ، مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز

وحید ابراهیم زاده عطاری

استادیار گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی ، دانشکده علوم پزشکی مراغه

مریم ثقفی اصل

استادیار گروه تغذیه بالینی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

ابوالفضل قربانی

استادیار گروه کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

.

متن کامل مقاله : PDF : تاثیر تغذیه حلال بر سلامت از دیدگاه قرآن

.

چکیده

هدف

در دین اسلام که کامل ترین ادیان است، به نقش تغذیه در سلامت جسمی و روانی و اخلاقی افراد توجه ویژه ای شده است. لذا در قرآن کریم و احادیث پیامبر اکرم (ص) و امامان بزرگوار به برخی عوارض و آثار سوء تغذیه حرام و در مقابل فواید غذاهای حلال و طیب اشاره شده است.

مواد و روش ها

مطالعه مروری حاضر با جستجو بر اساس کلیدواژه های ارائه شده در آیات و تفاسیر قرآن کریم و احادیث معتبر معصومان علیهم السلام، کتب معتبر شیعی و برخی مطالعات علمی اجرا شد.

یافته ها

بر اساس منابع مورد بررسی، مصرف غذاهای حرام و همچنین تغذیه با روزی غیر حلال موجب عوارض متعدد جسمی و روانی در افراد گشته و حتی توفیق انجام اعمال صالح را نیز از وی صلب می-کند. برخی مطالعات در خصوص تأثیر مولکول های مواد غذایی بر ساختار ژنتیکی افراد، نشان داده اند که مصرف ترکیبات غذایی سالم و حلال می تواند موجب بهترین پاسخ ژنتیکی شود. خوردن غذای حلال نه تنها اثرات مثبت فردی بر جسم و روح و رفتار انسان می گذارد، بلکه با حفظ امنیت اجتماعی موجب سلامت جامعه می گردد.

نتیجه گیری

در مجموع از دیدگاه قرآن و روایات، زیر بنای سلامتی بهره مندی از مواد غذایی سالم و پاک و دوری از غذاهای حرام می باشد و اگرچه امروزه با توجه به پیشرفت های علم، فلسفه حرمت برخی از آن ها برای بشر روشن شده است اما پژوهش های آتی ممکن است علل بیشتر و بهتری از آنچه تاکنون کشف شده است را برای بشر آشکار نماید.

.

کلیدواژه : تغذیه ، حلال ، حرام ، سلامت ، رفتار ، خلق و خو

.

.

.

_______________________________________________________________________________________

منبع : قرآن و طب

پاییز ۱۳۹۹ , دوره ۵ , شماره ۴۰

  • لیـنک دانلـود مسـتقیم
  • حجم فایـل: 0 MB
  • نویسنده / ناشر:
  • منبع:
  • چکیده
    بسم الله الرحمن الرحیم تأثیر تغذیه حلال و پرهیز از غذاهای حرام بر سلامت جسمی روانی و اخلاقی انسان از دیدگاه قرآن، سنت و احادیث ائمه اطهار (ع) . سپیده محلوجی کارشناسی ارشد تغذیه ، مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز وحید ابراهیم زاده عطاری استادیار گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی ، دانشکده […]

    آخرین دیدگاه کابران

    پر بازدید ترین مقالات

    تکنیک های کشاورزی از منظر قرآن

    بسم الله الرحمن الرحیم . تکنیک های کشاورزی از منظر ...

    معجزات علمى قرآن کریم : 3- قرآن و حرکت زمین

    بسم الله الرحمن الرحیم 3- قرآن و حرکت زمین : منظور از معجزات عل...

    مدیریت جامع منابع آبی از دیدگاه IWRM با رویکردی دینی فرهنگی

    بسم الله الرحمن الرحیم  مدیریت جامع منابع آبی از دیدگاه IWRM...

    بررسی رابطه دینداری با نگرش و رفتار مصرف آب در بین شهروندان زنجان

    بسم الله الرحمن الرحیم     بررسی رابطه دینداری با نگرش و ر...